×

Bizonytalan hasi panaszok XL csomag (kizárólag a Mediterrán Házban)

Megtakarítás: 7665 Ft


A hidrogén kilégzési tesztet kizárólag a Debrecen, Bethlen utca 6-8 (Mediterrán Ház) vérvételi helyünkön végezzük! Időpontfoglalása kötelező! A vizsgálat két órát vesz igénybe! 

 

Gyakran teszi kellemetlenné a napját az étkezések után jelentkező puffadás, hasi fájdalom, hasmenés vagy székrekedés? Ezen panaszok hátterében állhat kontaminált vékonybél szindróma (SIBO). irritábilis bél szindróma, laktóz-, glutén- vagy egyéb ételintolerancia is.

  • Kontaminált vékonybél szindróma (SIBO) akkor alakul ki, amikor a normál bélmozgás csökkenése miatt a vastagbélben normálisan is megtalálható bélbaktériumok a vékonybélbe jutnak és ott felborul a normál baktériumflóra egyensúlya. Ennek következtében a baktériumok - az ott még csak részlegesen lebontásra került tápanyagokat (elsősorban szénhidrátokat) felhasználva-, különféle gázok (hidrogén, metán) és tejsav megnövekedett termelődését idézik elő. Ezek a gázok puffadást, teltségérzetet, hasi fájdalmat, a megnövekedett savtartalom pedig a bélnyálkahártyát irritálva hasmenést okoznak.
  • Az irritábilis bél szindróma (IBS) az emésztőrendszer funkciózavara, aminek hátterében nem áll szervi eltérés. Bármely életkorban előfordul, de többnyire fiatal felnőtt korban kezdődik és nőknél kétszer gyakoribb, mint férfiak esetében. Kialakulásában öröklött tényezők, a stressz , dohányzás, alkoholfogyasztás, rossz étkezési szokások is szerepet játszanak.
  • Glutén-, laktóz és egyéb ételintolerancia esetén a szervezet nem tudja teljesen lebontani az intoleranciát kiváltó élelmiszert, táplálékot, hanem azt a szervezet „idegen betolakodóként” azonosítja és az immunrendszer védekezésképpen úgynevezett ellenanyagot termel ellenük.

A kiváltó okok és a panaszok megszüntetése, valamint a szükséges terápia beállítása, a következményes felszívódásizavar diagnosztizálása és az egyéb kórképek kizárása érdekében elengedhetetlenek a laboratóriumi vizsgálatok.

Kedvezményes csomagajánlatunk tartalmazza a gyulladásos paraméterek (teljes vérkép, C-reaktív protein), májfunkció (GOT, GPT, GGT, ALP, totál bilirubin), hasnyálmirigy funkció (lipáz), vesefunkció (karbamid, kreatinin+GFR epi) vércukor, inzulin, B12 vitamin, székletvér, szöveti transzglutamináz IgG és IgA meghatározásokat, laktóz kilégzési teszt elvégzését és ételintolerancia vizsgálatot.

A széklet vizsgálathoz kérjük, hogy a székletmintát a gyógyszertárakban vásárolható széklettartályban hozza magával.

A csomag kedvezményes ára tartalmazza az adminisztrációs díjat.

SZOLGÁLTATÁSAINK