Trombózis hajlam kivizsgálás

A csomag leírása

 

Ahhoz, hogy az érpályán belül a vér ne alvadjon meg számos véralvadási faktor, az érfal és a vérlemezkék összehangolt működésére van szükség. Amennyiben ez az egyensúly valamilyen oknál fogva felborul, akkor kóros véralvadás (trombózis, tromboembólia) vagy vérzékenység alakul ki. A mélyvénás trombóziskialakulása a hazai lakosság jelentős részét érinti.

A fokozott trombózis hajlam (Trombofília) egy véralvadási zavar, melynek lehetnek szerzett vagy örökletes okai is. Egy egyszerű vérvételt követő laboratóriumi vizsgálatokkal diagnosztizálható a leggyakoribb trombózis hajlamot okozó eltérés (FV Leiden mutáció, Protrombin gén polimorfizmus, MTHFR polimorfizmus).

Javasolt a trombózishajlam szűrése:

  • ismétlődő trombózis előfordulásakor
  • 45 éves kor alatti vénás trombózis esetén
  • ismétlődő vetélések esetén
  • fogamzásgátló szedése vagy terhesség alatt kialakuló trombózis esetén
  • ha a trombózis  családi halmozódást mutat.

 

A vizsgálati csomag az alábbi laboratóriumi vizsgálatokat tartalmazza: alapvető véralvadási paraméterek (Protrombin idő/INR, APTI, Trombin idő , Fibrinogén) meghatározása, vérkép automatával, D-dimer, FV Leiden mutáció, Protrombin 20210A polimorfizmus és az MTHFR polimorfizmus vizsgálatát.

A csomag listaára: 31360 Ft

Kedvezményes csomag ár: 26700 Ft, mely tartalmazza a vérvétel és az adminisztráció költségét is.

Rólunk

A HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2007. márciusában alakult. A cég magas színvonalú, korszerű labordiagnosztikai szolgáltatás nyújtását, a leg-korszerűbb technológiák alkalmazását, széleskörű vizsgálati paletta bevezetését tűzte ki céljául.

2007. április 16-tól működtetjük az akkori Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet és a…

Tovább olvasom
+36 52 511 807
info@hqlab.hu