×

Légúti (inhalatív) allergia 1-es panel

Adminisztrációs díj: + 2500 Ft


Az allergia a szervezet immunrendszerének egy kóros reakciója. Allergia esetén az egyénben olyan anyagok idéznek elő kóros válaszreakciót, melyek nem allergiás (egészséges) egyéneknél semmilyen választ nem váltanak ki az immunrendszer részéről.  Az allergiás reakciót kiváltó anyagokat allergéneknek nevezzük.

Az allergiás reakció során a vérben felszaporodik a totál IgE szint valamint a kiváltó allergéntől függően a különböző allergén specifikus IgE szintek. Ezek a fehérjék a véráram útján a test különböző szerveibe eljutva okozzák az allergiás tüneteket. Ezek a tünetek az enyhe formától kezdve (tüsszögés, orrdugulás, szemviszketés) a súlyos tüneteken át (bőrkiütések, hányás, puffadás, hasi fájdalom), akár életveszélyes állapot, úgynevezett anafilaxiás shock formájában jelentkezhetnek.

Az allergia kimutatása egy egyszerű vérvételt követő laboratóriumi diagnosztikai tesztekkel lehetséges, melyek során meghatározásra kerülhet a vérben lévő totál IgE és a különböző specifikus IgE mennyisége.

Az inhalatív 1 allergia vizsgálat az alábbi 20 légúti allergén elleni specifikus IgE mennyiségi meghatározását tartalmazza:

korai fák (éger, mogyoró, szilfa, fűzfa, nyárfa), késői füvek (illatos borjúpázsit, angol perje, réti komocsin, termesztett rozs, pelyhes selyemperje),gyomok (parlagfű, fekete üröm, margaréta, gyermekláncfű, aranyvessző, lándzsás utifű, fehér libatop, homoki ballagófű, juhsóska), háziszárnyasok tollkeverék (liba-, csirke-, kacsa-, pulykatoll).

SZOLGÁLTATÁSAINK