×

Pajzsmirigy XL csomag

Megtakarítás: 5325 Ft


A lakosság körében a pajzsmirigy túlműködés és a pajzsmirigy alulműködése egyaránt előfordulhat. Amennyiben gyakran érez gombócot a torkában, fáradékonyságot, ingerlékenységet, hajhullást, bőrszárazságot, lassúbb vagy szapora szívverést, jelentős testsúlyváltozást tapasztal változatlan életmód és táplálkozás mellett, nehezen tűri a meleget, akkor felmerülhet a pajzsmirigy működési zavara.

A pajzsmirigy megbetegedése gyakrabban fordul elő nők esetében és akár a sikertelen teherbeesés kiváltó oka is lehet.

A pajzsmirigy kóros vagy normál működésének megítélésére elengedhetetlenül szükség van a sTSH (thyreoid stimuláló hormon) szintjének meghatározására.

alacsonyabb sTSH érték: pajzsmirigy túlmőködés

magasabb sTSH értékek: pajzsmirigy alulműködés

A sTSH meghatározás alkalmas annak megítélésére is, hogy a már fennálló pajzsmirigy betegség esetén a terápia jól van-e beállítva. Amennyiben pajzsmirigy betegségére már gyógyszeres kezelést kap, gyógyszerét csak a vérvétel után vegye be.

A sTSH meghatározáson kívül a pajzsmirigy működésének megítélése szempontjából szükség van a szabad T3 és a szabad T4 hormonszintek meghatározására is. Továbbá az anti-TG, anti-TPO, TG és TRAK paraméterekre.

Amennyiben laboratóriumi leletén a pajzsmirigy hormonok és vagy az antitestek esetén kóros értékek találhatóak laboratóriumi eredményeivel keresse fel endokrinológus szakrendelését.

A csomag kedvezményes ára tartalmazza az adminisztrációs díjat.

SZOLGÁLTATÁSAINK