×

PCOS csomag (policisztás ovárium szindróma)

Megtakarítás: 11010 Ft


Ezt a kedvezményes csomagot ajánljuk mindazon nőknek, akik menstruációs zavarokkal küszködnek, vagy gyermeket szeretnének vállalni, de nem esnek teherbe, vagy  a terhességek sorozatos vetéléssel végződnek, vagy fokozott szőrnövekedést tapasztalnak magukon, és gyakran erősen pattanásos bőrrel rendelkeznek. Mindezek a policisztás ovárium szindróma (PCOS) tünetei és következményei  lehetnek.

A PCOS egy olyan hormonális és anyagcserezavarral járó kórkép, mely a  fogamzóképes  nők egyik  leggyakrabban előforduló  endokrinológiai betegsége.

A kedvezményes csomag tartalmazza a különböző nemi hormonok meghatározását, melyek a menstruációs ciklus szabályozásáért felelősek. A meddőség okának kivizsgálásához fontos paraméter az anti-Müllerián hormon meghatározás, mely tükrözi a petefészek esetleges korai kimerülését.

A vizsgálati csomag magában foglalja a PCOS-val gyakran társuló inzulin rezisztencia diagnosztizálásához elengedhetetlen laboratóriumi vizsgálatokat is. Azaz vércukor terheléses vizsgálatot, a nulla, a 60 és a 120 perces vércukor meghatározást, valamint a nulla, 60  és a 120 perces inzulin meghatározást is. A vércukor terheléshez minden esetben éhgyomorra kell jelentkezni a vérvételre.

A meddőség hátterében gyakran pajzsmirigy működési zavar állhat.

Az amenorrhoea (menstruáció hiánya), a meddősség vagy a nőkön előforduló fokozott szőrnövekedés kivizsgálásához szükség van a férfias jelleg kialakulásáért felelős nemi hormon a DHEA-s, továbbá a nemi hormon kötőfehérje (SHBG) meghatározására.

A vércukor terhelést is tartalmazó kedvezményes vizsgálati csomag választása esetén mindenképpen reggeli időpontot válasszon!
A laboratóriumi vizsgálatok eredményével a diagnózis felállítása érdekében keresse fel nőgyógyászát valamint endokrinológus szakorvost.

A csomag kedvezményes ára tartalmazza az adminisztrációs díjat.

SZOLGÁLTATÁSAINK