×

Testsúlyprobléma csomag

Megtakarítás: 2495 Ft


A túlsúly szerte a világon a népesség egyre növekvő arányát érintő egészségügyi problémát jelent felnőtt és gyermekkorban egyaránt. A súlyfelesleg megterheli az emberi szervezet valamennyi szervrendszerét, ezáltal különböző szív és érrendszeri, emésztőrendszeri, májfunkciós,  mozgásszervi és egyéb elváltozásokat okoz. A túlsúly kialakulásának nemcsak a túlzott táplálékbevitel és a napjainkra jellemző mozgásszegény életmód lehet az oka, hanem különböző hormonális eltérések (pajzsmirigy, hasnyálmirigy vagy mellékvese betegségek) is szerepelhetnek kiváltó okokként.

  Ezen elváltozások felismeréséhez elengedhetetlen a vizsgálati csomagban található, pajzsmirigy működéséről információt szolgáló laboratóriumi teszt, a sTSH meghatározása.

  A vércukor terheléshez kapcsolódó éhomi és 120 perces vércukor és inzulin meghatározása, mely jelentős mértékben hozzájárul a szervezet szénhidrát anyagcseréjének megítéléséhez.

  Bizonyos mellékvese betegségek szintén a túlsúly kialakulásához vezethetnek, ezért szükséges a kortizol hormonszintjének a vérből történő meghatározása.

 A vércukor terhelést is tartalmazó kedvezményes vizsgálati csomagok választása esetén mindenképpen kora reggeli időpontot válasszon!

A súlyfelesleg okának és esetleges következményeinek meghatározása céljából végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményeivel minden esetben keresse fel kezelőorvosát, háziorvosát, endokrinológus vagy diabetológus szakorvost.

A csomag kedvezményes ára tartalmazza az adminisztrációs díjat.

SZOLGÁLTATÁSAINK