×

Női 50 + csomag

Megtakarítás: 5645 Ft


Az évek múlásával az ember egyre több és gyakoribb panasszal találja szemben magát. Ez a kedvezményes vizsgálati csomag segít felderíteni, hogy mi áll a panaszok hátterében. Amennyiben azon szerencsések közé tartozik, akiknek semmilyen panaszuk nincsen, akkor is érdemes 50 év feletti nők esetén ezt a csomagot választani, mely egy átfogó képet ad az aktuális egészségi állapotáról.

A nők életében fontos időszak a változókor (klimax) és a menopauza, amikor a szervezetben jelentős hormonális változások következnek be. Megváltozik a petefészek működése, az addigi szabályos menstruációs ciklus felborul, majd elmarad. A petefészek egyre kevesebb ösztrogént termel, ami az agyalapi mirigy fokozott FSH termelését váltja ki. Az ösztrogén addigi védő hatása a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben egyre csökken. Ezért a vizsgálati csomag az ösztrogén és FSH szint meghatározása mellett tartalmazza a szív- és érrendszeri betegségek rizikó tényezőjeként is ismert vérzsírok, valamint a „jótékony” vagy „védő” koleszterinként ismert HDL-koleszterin meghatározását is.

Mivel az ösztrogénnek jelentős szerepe van az egészséges csontszövet fenntartásában ezért az idősödő nők életében a kor előre haladásával egyre nagyobb gyakorisággal alakul ki csontritkulás, valamint egyéb mozgásszervi- és reumatológia kórképek.
 

A kedvezményes csomag tartalmazza az időskori cukorbetegség felismerését segítő vizsgálatokat is.

Az 50 év feletti életkorban nagyobb gyakorisággal előforduló vastagbél rák legegyszerűbb szűrő tesztjét, a székletvér vizsgálatot is magában foglalja a vizsgálati csomag. A széklettel történő esetleges vérvesztés következtében kialakuló vérszegénység diagnosztizálását biztosítja vasháztartás paramétereinek meghatározása.

Az erre a korra fokozottan jellemző nem megfelelő vitamin bevitel igazolását biztosítja a Folsav és D-vitamin meghatározása.

A vizsgálati csomag választása esetén széklet mintát hozzon magával a vérvétel idejére. Ehhez a megfelelő széklet tartály gyógyszertában beszerezhető. Laboratóriumi eredményeivel keresse fel háziorvosát, kezelő orvosát.

A csomag kedvezményes ára tartalmazza az adminisztrációs díjat.

SZOLGÁLTATÁSAINK