×

Férfi 50+ csomag

Megtakarítás: 8990 Ft


Egyes betegségek előfordulási gyakorisága megnövekedik 50 év felett ezért rendkívül fontos a szűrővizsgálatokon való részvétel.

A kor előrehaladtával olyan élettani változások következnek be a szervezetben, melyek bizonyos rizikófaktorokkal együttesen lényegesen megnövelhetik az esélyét az infarktus, stroke, magas vérnyomás, cukorbetegség, daganatos megbetegedések kialakulásának.

Vizsgálati csomagunk az alábbi betegségek felismerésében segít:

Szív- és érrendszeri megbetegedések: idővel a verőerek rugalmassága csökken, faluk merevebbé válik, lerakódások jelennek meg rajta. A zsíranyagcsere zavara, egyes gyulladásos faktorok (CRP) emelkedése növelheti ennek súlyosságát. A folyamat sokszor tünetmentesen, észrevétlenül zajlik és szűrővizsgálat hiányában csak a már kialakult magas vérnyomás bizonytalan mellkasi panaszok vagy egy esetleges szemészeti vizsgálat derít fényt az érrendszer megbetegedésére. Súlyos esetben szívinfarktus, stroke alakulhat ki.

Prosztata rosszindulatú megbetegedése: 50 éve felett a prosztata rák előfordulási lehetősége megnövekszik. A tumorra jellemző, hogy lassan nő, alattomos, sokáig nem okoz panaszt. Néha a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás tüneteit utánozza, így vizelési nehézség, gyakori vizelési inger képében jelentkezik. Máskor már csak a daganat más szervekre való továbbterjedésének tünetei, csontfájdalmak, véres vizelet vizelet hívják fel a figyelmet a betegség lehetőségére. Ezért rendkívül fontos, hogy a 50 év feletti férfiak rendszeresen vegyenek részt prosztata szűrésen.

Férfi nemi-hormonszint csökkenése: 50 év feletti férfiaknál ugyancsak gyakori a tesztoszteron, a férfi nemi-hormon mennyiségének drasztikusan csökkenése. Sokszor a férfiak nem is gondolják, hogy fáradékonyságuk, ingerlékenységük, libidócsökkenésük hátterében a hormonhiány áll, pedig a tesztoszteron-szint mérésével a probléma felismerhető és egyszerűen kezelhető.

Vastagbél tumor: a vastagbélrák előfordulási gyakorisága 40-50 éves kor után jelentősen megnövekszik, a megbetegedések 90 %-a 50 éves kor után jelentkezik. Szokatlan gyomor-bélrendszeri panaszok, hasmenés, székrekedés váltakozása, véres széklet, fogyás, vérszegénység hívhatja fel a figyelmet. A vizsgálati csomagunkban szereplő széklet vér vizsgálat a még szabad szemmel nem látható mennyiségű vért is kimutatja, így korai szakaszban felhívhatja a figyelmet a betegség lehetőségére. Hangsúlyozni kell azonban, hogy a széklet vér kimutatás főleg tünetmentes betegeknél lehet figyelem felkeltő, az előbbiekben felsorolt tünetek esetén természetesen szakorvoshoz kell fordulni.

Cukorbetegség: a középkorú férfiakra oly sokszor jellemző mozgásszegény életmód, a  helytelen táplálkozás és a velük járó elhízás, a munkahelyi stressz könnyen vezethet inzulinrezisztenciához vagy fel nem ismert esetben cukorbetegséghez. Fontos az elváltozások idejében való felismerése, mert diétával, mozgással, gyógyszeres kezeléssel a folyamat visszafordítható.

Csontritkulás: A gyakran tévesen női betegségnek tartott csontritkulásos csonttörés az 50 éven felüli férfiak 20%-át érinti. Ezért fontos, hogy egy laboratóriumi szűrővizsgálat során képet kapjunk a csontanyagcsere alapvető paramétereiről is. A kalcium és a D-vitamin meggátolhatja a folyamat rosszabbodását, s bizonyos gyógyszerek is segítenek abban, hogy a csontok egészségét minél tovább megőrizhessük, vagy újraépítsük.

Demencia, korai szellemi hanyatlás: a B12 vitamin és folsav összetett, a szervezetben lejátszódó biokémiai folyamatokban játszik szerepet. Szintjük befolyásolja a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét, az optimális csontsűrűség fenntartását és a szellemi teljesítő képességet. Ezen betegségek esetén szintjük meghatározása mint rizikófaktor, rendkívül fontos.

A széklet vizsgálathoz kérjük, hogy a székletmintát a gyógyszertárakban vásárolható széklettartályban hozza magával.

A csomag kedvezményes ára tartalmazza az adminisztrációs díjat.

SZOLGÁLTATÁSAINK