Testsúlyprobléma vizsgálati csomag

A testsúlyproblémákkal küzdők megbetegedéseinek kiszűrésére alkalmas vizsgálat.

A csomag leírása

A túlsúly szerte a világon a népesség egyre növekvő arányát érintő egészségügyi problémát jelent felnőtt és gyermekkorban egyaránt. A súlyfelesleg megterheli az emberi szervezet valamennyi szervrendszerét, ezáltal különböző szív és érrendszeri , emésztőrendszeri, májfunkciós,  mozgásszervi és egyéb elváltozásokat okoz.

 A túlsúly kialakulásának nemcsak a túlzott táplálékbevitel és a napjainkra jellemző mozgásszegény életmód lehet az oka, hanem különböző hormonális eltérések (pajzsmirigy, hasnyálmirigy vagy mellékvese betegségek) is szerepelhetnek kiváltó okokként. Ezen elváltozások felismeréséhez elengedhetetlen a vizsgálati csomagban található, pajzsmirigy működéséről információt szolgáló laboratóriumi teszt, a sTSH meghatározása. 

A vércukor terheléshez kapcsolódó éhomi és 120 perces vércukor és inzulin  meghatározása -mely szintén része a kedvezményes csomagnak- jelentős mértékben hozzájárul a szervezet szénhidrát anyagcseréjének megítéléséhez. 
Bizonyos mellékvese betegségek szintén a túlsúly kialakulásához vezethetnek, ezért szükséges a kortizol hormon és a dehidro-epiandroszteron-szulfát szintjének a vérből történő meghatározása.

 Mindezen  speciális vizsgálatok mellett a csomag tartalmazza az alap máj- (Bilirubin, GOT, GPT, AP, GGT) és vesefunkciós  (Karbamid, Kreatinin, GFR-epi, Húgysav) vizsgálatokat, a vérzsír meghatározásokat (Összkoleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, non HDL koleszterin, Triglicerid), és az ion-, valamint a vasháztartás (Nátrium, Kálium, Vas, Transzferrin, Teljes vérkép) paramétereit, a D-vitamin szint meghatározást, melyek tartósan fennálló súlytöbblet  szervezetre gyakorolt következményeinek megítéléséhez elengedhetetlenek.

A vércukor terheléshez minden esetben éhgyomorra kell jelentkezni a vérvételre. A vénából történő vérvétel előtt egy ujjbegyes vérvétellel ellenőrizni kell, hogy a vércukor terhelés elvégezhető-e. Ezután következik egy un. nulla perces vérvétel, majd egy cukros oldat (75 gramm glükóz kb. 2 dl vízben  feloldva)  elfogyasztása után pontosan 120 perccel következik egy újabb vérvétel.

 A vércukor terhelést is tartalmazó kedvezményes vizsgálati csomagok választása esetén mindenképpen 7:30 és 8:30 közötti intervallumra kérjen időpontot!

Honlapunkon a vizsgálatokról általában menüpontban további hasznos információkat olvashat az adott laboratóriumi vizsgálattal kapcsolatban.
A súlyfelesleg okának és esetleges következményeinek meghatározása céljából végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményeivel minden esetben keresse fel kezelőorvosát, háziorvosát, endokrinológus vagy diabetológus szakorvost.

A csomag listaára: 21075 Ft.

A csomag kedvezményes ára: 18000 Ft.

Rólunk

A HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2007. márciusában alakult. A cég magas színvonalú, korszerű labordiagnosztikai szolgáltatás nyújtását, a leg-korszerűbb technológiák alkalmazását, széleskörű vizsgálati paletta bevezetését tűzte ki céljául.

2007. április 16-tól működtetjük az akkori Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet és a…

Tovább olvasom
+36 52 511 807
info@hqlab.hu