Táplálék intolerancia vizsgálat

A csomag leírása

 

A táplálék intolerancia az egész világon a népesség egyre nagyobb százalékát érintő probléma. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a táplálék intolerancia és az étel allergia egymástól különböző állapot illetve kórkép. Diagnosztizálásukra is eltérő is teljesen eltérő laboratóriumi módszerek alkalmasak

A táplálék intolerancia egy állapot, ami annak következtében alakul ki, hogy a károsodott bélfalon keresztül, a felszívódás során egyes tápanyag összetevőket (szénhidrát, fehérje) a szervezet idegenként ismer fel és azok ellen IgG típusú ellenanyagot termel.  A bélfal károsodását és ezáltal fokozott áteresztőképességét számos tényező előidézheti (stressz, a normál bélflóra összetételének változása, fertőzés stb). Ezek a véráramban keringő ellenanyagok nem azonnal az étel elfogyasztása után, hanem azt követően 1-2 órával vagy akár csak néhány nap elteltével váltanak ki különböző tüneteket.

Az táplálék intolerancia által kiváltott tünetek lehetnek a gyomor-bélrendszerre lokalizálódó tünetek (puffadás, hányinger, hasi görcsök, hasmenés, székrekedés), de akár távoli lokalizációjú tüneteket is lehetnek (migrén, ekzéma, egyéb bőrbetegségek, izületi rendellenességek, asztma, testsúly probléma).

A táplálék intolerancia csomagunkban 221 féle étellel szembeni érzékenységet vizsgálunk. A lelet megfelelő értékeléséhez és diétájának beállításához minden esetben javasoljuk szakember (gasztroenterológus, dietetikus) segítségét igénybe venni.

3 év alatti gyermekek esetén a vizsgálat elvégzése nem javasolt.

 

Az ár nem tartalmazza az adminisztrációs díjat.

Rólunk

A HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2007. márciusában alakult. A cég magas színvonalú, korszerű labordiagnosztikai szolgáltatás nyújtását, a leg-korszerűbb technológiák alkalmazását, széleskörű vizsgálati paletta bevezetését tűzte ki céljául.

2007. április 16-tól működtetjük az akkori Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet és a…

Tovább olvasom
+36 52 511 807
info@hqlab.hu