SARS-CoV-2 tüskefehérje elleni IgG antitest vizsgálat

A SARS-CoV-2 koronavírussal való fertőzöttséget vagy a megbetegedés megelőzését szolgáló vakcinációt követően az emberi szervezet különböző típusú ellenanyagot termel. Az emberi vérben jelenlévő koronavírus elleni ellenanyag (SARS-CoV-2 IgM és SARS-CoV-2 IgG) kimutatására különböző típusú reagensek állnak rendelkezésre, attól függően, hogy a koronavírus melyik fehérjéjével (nukleokapszid, tüske fehérje receptor-kötő domén, RBD) szemben termelődött ellenanyag detektálására képes az adott teszt. Egyénenként változó, hogy a különböző típusú ellenanyagok milyen mértékben termelődnek a szervezetben és mennyi ideig mutathatók ki a fertőzést követően. Az IgG ellenanyag szintje akár 3-6 hónappal a fertőzés vagy vakcináció után is kimutatható.

 

A HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Kft. által használt teljesen automatizált ABBOTT SARS-CoV-2 IgG II Quant teszt képes kimutatni a koronavírus fertőzés tünettel vagy tünetmentesen való átvészelése után termelődött IgG típusú ellenanyagot, valamint a Magyarországon jelenleg használt oltóanyagokkal való vakcináció után kialakuló védettséget is.

 

A SARS-CoV-2 IgG II Quant vizsgálat pozitivitása vagy egy még korábbi fertőzés utáni, vagy koronavírus elleni vakcináció után kialakult immun státuszt tükrözi.

 

Védettségi igazolvány igénylésére is elfogadott teszt. A 60/2021. (II.12.) kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a koronavírus elleni ellenanyag (antitest) laboratóriumi vizsgálati eredménnyel is jogosult lehet a koronavírus elleni védettségi igazolásra.

 

 

A SARS-CoV-2 IgG II Quant teszt működési elve:

kemilumineszcenciás mikropartikulum immunoassay (CMIA)

teljesen automatizált Alinity i (ABBOTT) automatán

mintatípus: vérsavó (natív vér)

 

Teszt specificitás (gyártói adatok alapján):

SARS-CoV-2 IgG II Quant: 99,55%

Teszt szenzitivitás 15 nappal a tünetek megjelenése után (gyártói adatok alapján)

SARS-CoV-2 IgG II Quant: 99,35%

 

A teszt eredményének értelmezése:

Negatív IgG eredmény: < 50,0 AU/ml

Pozitív IgG eredmény: > 50,0 AU/ml

 

Az ár nem tartalmazza a mintavételi díjat!

Rólunk

A HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2007. márciusában alakult. A cég magas színvonalú, korszerű labordiagnosztikai szolgáltatás nyújtását, a leg-korszerűbb technológiák alkalmazását, széleskörű vizsgálati paletta bevezetését tűzte ki céljául.

2007. április 16-tól működtetjük az akkori Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet és a…

Tovább olvasom
+36 52 511 807
info@hqlab.hu