Policisztás ovárium szindróma (PCOS) vizsgálati csomag

Fertilitás, gyermekvállalás, PCOS vizsgálati csomag

A csomag leírása

Ezt a kedvezményes csomagot ajánljuk mindazon nőknek, akik menstruációs zavarokkal küszködnek, vagy gyermeket szeretnének vállalni, de nem esnek teherbe, vagy  a terhességek sorozatos vetéléssel végződnek, vagy fokozott szőrnövekedést tapasztalnak magukon, és gyakran erősen pattanásos bőrrel rendelkeznek. Mindezek a policisztás ovárium szindróma tünetei és következményei  lehetnek. A PCOS egy olyan hormonális és anyagcserezavarral járó kórkép, mely a  fogamzóképes  nők egyik  leggyakrabban előforduló  endokrinológiai betegsége.

• A kedvezményes csomag tartalmazza a különböző nemi hormonok (FSH, LH, ösztradiol, prolaktin, tesztoszteron) meghatározását, melyek a menstruációs ciklus szabályozásáért felelősek.

• A meddőség okának kivizsgálásához fontos paraméter az anti-Müllerián hormon meghatározás, mely tükrözi a petefészek esetleges korai kimerülését.

• A vizsgálati csomag magában foglalja a PCOS-sel gyakran társuló inzulin rezisztencia diagnosztizálásához elengedhetetlen laboratóriumi vizsgálatokat is. Azaz vércukor terheléses vizsgálatot, a nulla, a 60 és a 120 perces vércukor meghatározást, valamint a nulla, 60  és a 120 perces inzulin meghatározást is. A vércukor terheléshez minden esetben éhgyomorra kell jelentkezni a vérvételre.

• A meddőség hátterében gyakran pajzsmirigy működési zavar állhat, ezért ennek diagnosztizálásához szükséges sTSH, és anti-TPO vizsgálatokat is tartalmazza a kedvezményes csomag.

• Az amenorrhoea (menstruáció hiánya), a meddősség vagy a nőkön előforduló fokozott szőrnövekedés kivizsgálásához szükség van a férfias jelleg kialakulásáért felelős nemi hormon a DHEA-S , továbbá a nemi hormon kötőfehérje (SHBG) meghatározására.

• A csomag a speciális vizsgálatokon kívül tartalmazza az ion- (nátrium, kálium,) és vasháztartás (vas, transzferrin, vérkép), a máj- (bilirubin, GOT, GPT, GGT, AP) és vese funkció (karbamid, kreatinin, GFR, albumin, összfehérje), gyulladásos paraméter (CRP), valamint a D vitamin meghatározást is.

Honlapunkon a  vizsgálatokról általában menűpontban további hasznos információkat olvashat az adott laboratóriumi vizsgálattal kapcsolatban.
A vércukor terhelést is tartalmazó kedvezményes vizsgálati csomag választása esetén mindenképpen 7:30 és 8:30 közötti intervallumra kérjen időpontot!
A laboratóriumi vizsgálatok eredményével a diagnózis felállítása érdekében keresse fel nőgyógyászát valamint endokrinológus szakorvost.

A csomag listaára: 57550 Ft
A csomag kedvezményes ára: 49000 Ft, mely tartalmazza vérvétel és az adminisztráció költségét is.

Rólunk

A HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2007. márciusában alakult. A cég magas színvonalú, korszerű labordiagnosztikai szolgáltatás nyújtását, a leg-korszerűbb technológiák alkalmazását, széleskörű vizsgálati paletta bevezetését tűzte ki céljául.

2007. április 16-tól működtetjük az akkori Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet és a…

Tovább olvasom
+36 52 511 807
info@hqlab.hu