Pajzsmirigy működés vizsgálati csomag

Pajzsmirigy működéséhez kapcsolódó vizsgálatok

A csomag leírása

A lakosság körében a pajzsmirigy túlműködés és a pajzsmirigy alulműködése egyaránt előfordulhat. Amennyiben gyakran érez gombócot a torkában, fáradékonyságot, ingerlékenységet, hajhullást, bőrszárazságot, lassúbb vagy szapora szívverést, jelentős testsúlyváltozást tapasztal változatlan életmód és táplálkozás mellett, nehezen tűri a meleget, akkor felmerülhet a pajzsmirigy működési zavara. A pajzsmirigy megbetegedése gyakrabban fordul elő nők esetében és akár a sikertelen teherbeesés kiváltó oka is lehet.

  • A pajzsmirigy kóros vagy normál működésének megítélésére elengedhetetlenül szükség van a sTSH (thyreoid stimuláló hormon) szintjének meghatározására. A referencia tartománytól alacsonyabb sTSH értékkel találkozunk a pajzsmirigy túlmőködése esetén. Az egészséges tartománytól magasabb sTSH értékekkel a pajzsmirigy alulműködése esetén találkozunk. 
   • A sTSH meghatározás alkalmas annak megítélésére is, hogy a már fennálló pajzsmirigy betegség esetén a terápia jól van-e beállítva. Amennyiben pajzsmirigy betegségére már gyógyszeres kezelést kap, gyógyszerét csak a vérvétel után vegye be.
   • A sTSH meghatározáson kívül a pajzsmirigy működésének megítélése szempontjából szükség van a szabad T3 és a szabad T4 hormonszintek meghatározására is.
   • Az autoimmun eredetű pajzsmirigy betegségek diagnosztizálásában nyújt segítséget a vizsgálati csomagban található anti-thyreoida peroxidáz (a-TPO) és az anti-thyreoglobulin (a-TG) nevű antitestek meghatározása.
   • A kedvezményes csomag tartalmaz továbbá a szénhidrát- (vércukor) és zsíranyagcsere (Összkoleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, non-HDL koleszterin, triglicerid), ion- (nátrium, kálium) és vasháztartás (vas, transzferrin, Teljes vérkép), máj- (Bilirubin, GOT, GPT, GGT, AP) és vesefunkció  (Karbamid, Kreatinin+GFR-epi, húgysav, Albumin, Összfehérje) kivizsgálásához  szükséges alap laboratóriumi paramétereket, valamint gyulladásos paramétert (hsCRP).

Honlapunkon a vizsgálatokról általában menüpontban további információkat olvashat az adott laboratóriumi vizsgálattal kapcsolatban.

Amennyiben laboratóriumi leletén a pajzsmirigy hormonok és vagy az antitestek esetén kóros értékek találhatóak laboratóriumi eredményeivel keresse fel endokrinológus szakrendelését.

A csomag listaára: 20240 Ft

TAVASZI AKCIÓ! Kedvezményes ár: 14300 Ft

Rólunk

A HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2007. márciusában alakult. A cég magas színvonalú, korszerű labordiagnosztikai szolgáltatás nyújtását, a leg-korszerűbb technológiák alkalmazását, széleskörű vizsgálati paletta bevezetését tűzte ki céljául.

2007. április 16-tól működtetjük az akkori Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet és a…

Tovább olvasom
+36 52 511 807
info@hqlab.hu