Nők 50 év felett vizsgálati csomag

A változókori vizsgálatok kérhetőek ebben a vizsgálati csomagban.

A csomag leírása

Az évek múlásával az ember egyre több és gyakoribb panasszal találja szemben magát. Ez a kedvezményes vizsgálati csomag segít felderíteni, hogy mi áll a panaszok hátterében. Amennyiben azon szerencsések közé tartozik, akiknek semmilyen panaszuk nincsen, akkor is érdemes 50 év feletti nők esetén ezt a csomagot választani, mely egy átfogó képet ad az aktuális  egészségi állapotáról.

•    A nők életében fontos időszak a változókor (klimax) és a menopauza, amikor a szervezetben jelentős hormonális változások következnek be. Megváltozik a petefészek működése, az addigi szabályos menstruációs ciklus felborul, majd elmarad. A petefészek egyre kevesebb ösztrogént termel, ami az agyalapi mirigy fokozott FSH termelését váltja ki. Az ösztrogén addigi védő hatása a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben egyre csökken. Ezért a vizsgálati csomag az ösztrogén és FSH szint meghatározása mellett tartalmazza a szív- és érrendszeri betegségek rizikó tényezőjeként is ismert vérzsírok (Összkoleszterin, LDL-koleszterin, Non-HDL-koleszterin, triglicerid), valamint a „jótékony” vagy „védő” koleszterinként ismert HDL-koleszterin meghatározását is. 
•    Mivel az ösztrogénnek jelentős szerepe van az egészséges csontszövet fenntartásában ezért az idősödő nők életében a kor előre haladásával egyre nagyobb gyakorisággal alakul ki  csontritkulás , valamint egyéb mozgásszervi- és reumatológia kórképek. Ezek felismeréséhez szükséges a vizsgálati csomagban található Kálcium, Magnézium, Foszfor, D-vitamin, Húgysav, Összfehérje, Vörösvérsejt süllyedés, Reuma faktor, CRP meghatározás.
•    A kedvezményes csomag tartalmazza az időskori cukorbetegség felismerését segítő Hemoglobin A1c, Vércukor, Inzulin és vizelet vizsgálatokat is.
•    Az 50 év feletti életkorban nagyobb gyakorisággal előforduló vastagbél rák legegyszerűbb szűrő tesztjét, a székletvér vizsgálatot is magában foglalja a vizsgálati csomag. 
•    A széklettel történő esetleges vérvesztés következtében kialakuló vérszegénység diagnosztizálását biztosítja vasháztartás (Vas, Transzferrin, Ferritin, Teljes vérkép) paramétereinek meghatározása.
•    Az erre a korra fokozottan jellemző nem megfelelő vitamin bevitel igazolását biztosítja a Folsav és D-vitamin meghatározása.
•    Továbbá egy átfogó képet nyújtanak a vese- és máj-, hasnyálmirigy- és pajzsmirigy funkcióról a vizsgálati csomagban található Nátrium, Kálium, Karbamid, Kreatinin, GFR-epi, Húgysav, GOT, GPT, AP, amiláz, és a sTSH vizsgálatok.

A vizsgálati csomag választása esetén széklet mintát hozzon magával a vérvétel idejére. Ehhez a megfelelő széklet tartály gyógyszertában beszerezhető.
Laboratóriumi eredményeivel keresse fel háziorvosát, kezelő orvosát.

A csomag listaára: 35080 Ft

A csomag kedvezményes ára: 29900 Ft

Rólunk

A HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2007. márciusában alakult. A cég magas színvonalú, korszerű labordiagnosztikai szolgáltatás nyújtását, a leg-korszerűbb technológiák alkalmazását, széleskörű vizsgálati paletta bevezetését tűzte ki céljául.

2007. április 16-tól működtetjük az akkori Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet és a…

Tovább olvasom
+36 52 511 807
info@hqlab.hu