×

Koronavírus IgG antitest vizsgálat

Adminisztrációs díj: + 2500 Ft


A SARS-CoV-2 koronavírussal való fertőzöttséget vagy a megbetegedés megelőzését szolgáló vakcinációt követően az emberi szervezet különböző típusú ellenanyagot termel.

Az emberi vérben jelenlévő koronavírus elleni ellenanyag (SARS-CoV-2 IgM és SARS-CoV-2 IgG) kimutatására különböző típusú reagensek állnak rendelkezésre, attól függően, hogy a koronavírus melyik fehérjéjével (nukleokapszid, tüske fehérje receptor-kötő domén, RBD) szemben termelődött ellenanyag detektálására képes az adott teszt.

Egyénenként változó, hogy a különböző típusú ellenanyagok milyen mértékben termelődnek a szervezetben és mennyi ideig mutathatók ki a fertőzést követően.

A szervezet immunválasza során az IgM típusú ellenanyag hamarabb kezd termelődni, mint az IgG típusú. Majd hamarabb le is csökken a mennyisége a kimutathatóság határa alá, mint az IgG ellenanyagé, mely akár 3-6 hónappal a fertőzés vagy vakcináció után is kimutatható.

A HQ-Lab által használt teljesen automatizált ABBOTT SARS-CoV-2 IgG II Quant teszt képes kimutatni a koronavírus fertőzés tünettel vagy tünetmentesen való átvészelése után termelődött IgG típusú ellenanyagot, valamint a Magyarországon jelenleg használt oltóanyagokkal való vakcináció után kialakuló védettséget is.

SARS-CoV-2 IgG II Quant vizsgálat pozitivitása vagy egy még korábbi fertőzés utáni, vagy koronavírus elleni vakcináció után kialakult immun státuszt tükrözi

 

A SARS-CoV-2 IgM és a SARS-CoV-2 IgG II Quant teszt működési elve:
kemilumineszcenciás mikropartikulum immunoassay (CMIA); teljesen automatizált Alinity i (ABBOTT) automatán
; mintatípus: vérsavó (natív vér)

Teszt specificitás (gyártói adatok alapján):
SARS-CoV-2 IgG II Quant: 99,55%
SARS-CoV-2 IgM: 99,56%

Teszt szenzitivitás 15 nappal a tünetek megjelenése után (gyártói adatok alapján)
SARS-CoV-2 IgG II Quant: 99,35%
SARS-CoV-2 IgM: 96,67%

A teszt eredményének értelmezése:
Negatív IgG eredmény: < 50,0 AU/ml
Negatív IgM eredmény: < 1,0 S/CO
Pozitív IgG eredmény: > 50,0 AU/ml
Pozitív IgM eredmény: > 1,0 S/CO

 

A csomag kedvezményes ára nem tartalmazza az adminisztrációs díjat.

SZOLGÁLTATÁSAINK