Férfi 50 Plusz csomag

Az 50 év feletti betegségek kiszűrésére irányuló vizsgálatok

A csomag leírása

Egyes betegségek előfordulási gyakorisága megnövekedik 50 év felett ezért rendkívül fontos a szűrővizsgálatokon való részvétel. A kor előrehaladtával olyan élettani változások következnek be a szervezetben, melyek bizonyos rizikófaktorokkal együttesen lényegesen megnövelhetik az esélyét az infarktus. stroke, magas vérnyomás, cukorbetegség, daganatos megbetegedések kialakulásának.

Vizsgálati csomagunk az alábbi betegségek felismerésében segít:
• Szív- és érrendszeri megbetegedések: idővel a verőerek rugalmassága csökken, faluk merevebbé válik, lerakódások jelennek meg rajta. A zsíranyagcsere zavara, egyes gyulladásos faktorok (hs CRP) emelkedése növelheti ennek súlyosságát. A folyamat sokszor tünetmentesen, észrevétlenül zajlik és szűrővizsgálat hiányában csak a  már kialakult magas vérnyomás bizonytalan mellkasi panaszok vagy egy esetleges szemészeti vizsgálat derít fényt az érrendszer megbetegedésére. Súlyos esetben szívinfarktus, stroke alakulhat ki.

• Prosztata rosszindulatú megbetegedése: 50 éve felett a prosztata rák előfordulási lehetősége megnövekszik. A tumorra jellemző, hogy lassan nő, alattomos, sokáig nem okoz panaszt. Néha a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás tüneteit utánozza, így vizelési nehézség, gyakori vizelési inger képében jelentkezik. Máskor már csak a daganat más szervekre való továbbterjedésének tünetei, csontfájdalmak, véres vizelet vizelet hívják fel a figyelmet a betegség lehetőségére. Ezért rendkívül fontos, hogy a 50 év feletti férfiak rendszeresen vegyenek részt prosztata szűrésen.

• A férfi nemi-hormon szint csökkenése: Az 50 év feletti férfiaknál ugyancsak gyakori a tesztoszteron, a férfi nemi-hormon mennyiségének drasztikusan csökkenése. Sokszor a férfiak nem is gondolják, hogy fáradékonyságuk, ingerlékenységük, libidócsökkenésük hátterében a hormonhiány áll, pedig a tesztoszteron- szint mérésével a probléma felismerhető és egyszerűen kezelhető.

• Vastagbél tumor: a vastagbélrák előfordulási gyakorisága 40-50 éves kor után jelentősen megnövekszik, a megbetegedések 90 %-a az 50 éves kor után jelentkezik. Szokatlan gyomor-bélrendszeri panaszok, hasmenés, székrekedés váltakozása, véres széklet, fogyás, vérszegénység hívhatja fel a figyelmet. A vizsgálati csomagunkban szereplő széklet vér vizsgálat a még szabad szemmel nem látható mennyiségű vért is kimutatja, így korai szakaszban felhívhatja a figyelmet a betegség lehetőségére. Hangsúlyozni kell azonban, hogy a széklet vér kimutatás főleg tünetmentes betegeknél lehet figyelem felkeltő,az előbbiekben felsorolt tünetek esetén természetesen szakorvoshoz kell fordulni.

• Cukorbetegség: a középkorú férfiakra oly sokszor jellemző mozgásszegény életmód, a  helytelen táplálkozás és a velük járó elhízás, a munkahelyi stressz könnyen vezethet inzulinrezisztenciához vagy fel nem ismert esetben cukorbetegséghez. Fontos az elváltozások idejében való felismerése, mert diétával, mozgással, gyógyszeres kezeléssel a folyamat visszafordítható.

• Csontritkulás: A gyakran tévesen női betegségnek tartott csontritkulásos csonttörés az 50 éven felüli férfiak 20 %-át érinti. Ezért fontos, hogy egy laboratóriumi szűrővizsgálat során képet kapjunk a csontanyagcsere alapvető paramétereiről is. A kalcium- és a D-vitamin meggátolhatja a folyamat rosszabbodását, s bizonyos gyógyszerek is segítenek abban, hogy a csontok egészségét minél tovább megőrizhessük, vagy újraépítsük.

• Demencia, korai szellemi hanyatlás: a B 12 vitamin ill. folsav összetett, a szervezetben lejátszódó biokémiai folyamatokban játszik szerepet. Szintjük befolyásolja a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét, az optimális csontsűrűség fenntartását és a szellemi teljesítő képességet. Ezen betegségek esetén szintjük meghatározása mint rizikófaktor, rendkívül fontos.

A csomagban szereplő vizsgálatok: májműködés: Totál bilirubin, GOT (Aszpartát-amino-transzferáz), GPT (Alanin-amino-transzferáz), Alkalikus foszfatáz, GGT (Gamma-glutamil-transzferáz), Vesefunkció, ionok: Nátrium, Kálium, Kálcium, Foszfor, Magnézium, Karbamid, Kreatinin (+ GFR-epi), Húgysav, Vizelet általános + üledék, Zsír-anyagcsere: Össz-koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, Non-HDL-koleszterin, Triglicerid. Szénhidrát-anyagcsere: Vércukor, Hemoglobin A1c, Inzulin, vizelet általános + üledék, Fehérje-anyagcsere: Albumin, Összfehérje, Pajzsmirigy: sTSH, Vas-háztartás, vérképző rendszer: Vas,Transzferrin, Ferritin, Vérkép automatával ( 5 part diff), Prosztata: PSA, Tesztoszetron, Szív és érrendszer: Folsav, B12 vitamin, Vizelet mikroalbumin, C-reaktiv protein (hs-CRP), D-vitamin (25- OH), Széklet vér kimutatása, Gyulladásos folyamatok: vörösvérsejt süllyedés, Rheuma faktor.

A csomag listaára: 41620 Ft
A csomag kedvezményes ára: 35400 Ft, mely tartalmazza vérvétel és az adminisztráció költségét is.
A széklet vizsgálathoz kérjük, hogy a székletmintát a gyógyszertárakban vásárolható széklettartályban hozza magával.
 

Rólunk

A HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2007. márciusában alakult. A cég magas színvonalú, korszerű labordiagnosztikai szolgáltatás nyújtását, a leg-korszerűbb technológiák alkalmazását, széleskörű vizsgálati paletta bevezetését tűzte ki céljául.

2007. április 16-tól működtetjük az akkori Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet és a…

Tovább olvasom
+36 52 511 807
info@hqlab.hu