COVID-19 antigén gyorsteszt, helyszíni kiszállással

COVID-19 antigén gyorsteszt

Tájékoztató a vizsgálatról

A COVID-19 ANTIGÉN GYORSTESZT egy –a mintavétel helyszínén végzett– immunkromatográfiás vizsgálat, mellyel az új típusú koronavírus fertőzést (COVID-19) okozó SARS-CoV-2 vírus antigénje mutatható ki.

A COVID-19 ANTIGÉN GYORSTESZT alkalmas a vírus jelenlétének kimutatására tünetmentes egyének esetében és tünetekkel rendelkező betegek esetében is a korai fázisban (a tünetek megjelenését követő első 5 napban). A vizsgálat kivitelezésére a HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Kft. által megbízott, szakképzett személy orrgarati törletet vesz. Ehhez egy vékony mintavevő pálcát vezetünk be az orrnyíláson keresztül, mellyel az orr nyálkahártya felszíni hámsejtjeit gyűjtjük össze. A SARS-CoV-2 koronavírus ezeken a hámsejteken tapad meg és szaporodik tovább fertőződés esetén. A teszt elvégzése a szakképzett személyzet által a mintavétel helyszínén történik. Az eredményről már a helyszínen, vagy maximum két órán belül tájékoztatást adunk. A lelet ügyfélkapuval rendelkező pácienseink számára az EESZT-n keresztül (https://ww.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal), vagy email cím megadása esetén titkosított formában elektronikus levélben vagy honlapunkon (www.hqlab.hu) a megfelelő belépéssel megtekinthető, kinyomtatható.

A jelenleg ismeretes klinikai tanulmányok szerint a teszt specificitása 99,4 - 100%. Ez azt jelenti, hogy az antigén gyorsteszt pozitivitása a COVID-19 fertőzés jelenlétét igazolja. A vizsgálat szenzitivitása a PCR vizsgálat szenzitivitásától alacsonyabb, 90% körüli. Ez azt jelenti, hogy teszt mindössze 10%-ban ad fals negatív eredményt. Ezekben az esetekben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a klinikai tünetek ismeretében PCR vizsgálattal lehet egyértelműen kizárni a koronavírus fertőzést.

A nem értékelhető eredmény esetében a vizsgálat ismétlése javasolt.

A fertőzőképes személy vírusürítésének leállásakor a COVID-19 antigén gyorsteszt negatívvá válik, míg a PCR teszt gyakran még 10-14 napon át pozitív maradhat.

 

Hogyan kell felkészülni a vizsgálatra?

A vizsgálatnak nem feltétele az éhezés. Azonban a vizsgálatot megelőző 1-2 órában kerülni kell a dohányzást!

A COVID-19 ANTIGÉN GYORSTESZT előnyei:

  • a vizsgálat gyorsan elvégezhető

  • rövid időn belül hozzájut a vizsgálat eredményéhez

  • nem igényel műszeres laboratóriumi hátteret

  • a PCR vizsgálatnál olcsóbb diagnosztikus vizsgálat

  • akár munkahelyen vagy otthonában is elvégezzük a tesztet

 

Időpont egyeztetés:

Kiszállási és mintavételi díj Debrecen, illetve Miskolc közigazgatási határán belül: 3000 Ft
Kiszállási és mintavételi díj Debrecen, illetve Miskolc közigazgatási határán kívül: Kérjen egyedi árajánlatot házi vérvevőinktől!

Rólunk

A HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2007. márciusában alakult. A cég magas színvonalú, korszerű labordiagnosztikai szolgáltatás nyújtását, a leg-korszerűbb technológiák alkalmazását, széleskörű vizsgálati paletta bevezetését tűzte ki céljául.

2007. április 16-tól működtetjük az akkori Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet és a…

Tovább olvasom
+36 52 511 807
info@hqlab.hu